تا چه ضخامتی به روش وکیوم فورمینگ تولید می‌شود

تا چه ضخامتی به روش وکیوم فورمینگ تولید می‌شود، در ورقه های نازک حدود 1.5میلی متر در ورقه های ضخیم 10 میلی متر تولید می شود.

برای هرگونه سفارش یا اطلاعاتی در مورد انواع قالب سازی به روش وکیوم فورمینگ با مدل سازی تماس بگیرید.

تا چه ضخامتی به روش وکیوم فورمینگ تولید می‌شود

مقدمه

با توجه به اینکه وکیوم فورمینگ یک روش ساده، رایج و مرقون به صرفه در تولید قطعات پلاستیکی است، پس بسیار در صنایع گوناگون کاربرد زیادی دارد. از دیگر کاربردای این روش می توان به تولید محصولات پلاستیکی، بسته بندی ها، در صنعت خودروسازی برای تولید قطعات، تجهیزات پزشکی و اسباب بازی ها اشاره کرد. از مهمترین مزایای این روش امکان تولید قطعات با ضخامت های مختلف می باشد.

فرآیند وکیوم فورمینگ

روش کار این فرآیند به گونه ای است که، در آن یک ورق پلاستیکی گرم و توسط فشار هوا یا همان وکیوم بر روی یک قالب شکل گرفته می شود. بعد از اینکه ورق پلاستیکی گرم شد، توسط قالب فشرده شده و با اعماق خلا، ورق مورد نظر به قالب چسبیده و به شکل قالب در می آید. بعد از سرد شدن ورق پلاستیک آماده شده، به شکل اصلی تبدیل خواهد شد.

از ویژگی های این فرآیند می توان به سرعت بالا، هزینه پایین، امکان تولید در تیراژ پایین الخصوص در تولید نمونه های اولیه ( پروتوتایپ) و قطعات بزرگ تر اشاره کرد.

تا چه ضخامتی به روش وکیوم فورمینگ تولید می‌شود

در وکیوم فورمینگ محدوده ضخامت چگونه است؟

با توجه به اینکه ضخامت ورق پلاستیکی یکی از مهمترین پارامترهای اصلی در روش وکیوم فورمینگ می باشد. که در این حالت هم بر فرآیند تولید و هم بر خاصیت نهایی قطعه تاثیر می گذارد. حالا ورق های پلاستیکی مورد استفاده در این فرآیند، دارای ضخامت های گوناگونی است که به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند. در ادامه این مقاله آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم:

ضخامت این دسته از ورقه ها کمتر از 1.5میلی متر می باشند. بیشترین کاربرد آن ها هم مورد استفاده در بسته بندی های انعطاف پذیر و سبک می باشند. با توجه به اینکه ورقه ها نازک هستند، علاوه بر شکل دهی ساده آن ها به انرژی و هم فشار کمتر برای تولید نیاز دارند.

این ورقه ها معمولا ضخامتی بالای 1.5 میلی متر تا حدود 10 میلی متر هستند. بیشترین کاربرد آن ها برای تولید قطعات بزرگ و مقاوم مثل قطعات خودرویی و محفظه های الکترونیکی می باشند. تولید این ورق ها نیاز به زمان بیشتری برای شکل دهی دارد.

محدودیت ضخامت با توجه به نوع مواد پلاستیکی

یکی دیگر از عوامل اصلی در فرآیند وکیوم فورمینگ ضخامت ورق پلاستیکی است. حالا این فرآیند بستگی به نوع پلاستیک، تجهیزات و همچنین در طراحی قالب محدودیت هایی در مورد ضخامت ورق هایی که می توان با این روش تولید کرد، وجود دارد.

نکته: این امکان وجود دارد که، در بعضی از تجهیزات پیشرفته تولید ورق های ضخیم تر است.

پیشرفت های تکنولوژیکی و تاثیر آن بر ضخامت های قابل تولید

امروزه با پیشرفت زیادی که در زمینه وکیوم فورمینگ به دست آمده می توان به بهبود در تجهیزات گرمایشی، مورد استفاده از مواد با خاصیت حرارتی و مکانیکی و همچنین توسعه قالب های پیشرفته اشاره کرد. این پیشرفت ها باعث شده تا امکان تولید قطعات با ضخامت بیشتر و دقت بالاتر، در کنترل ضخامت در طول فرآیند وکیوم فورمینگ آماده می شود.

استفاده کردن از تکنیک های پیشرفته مثل وکیوم فورمینگ دو مرحله ای و فورمینگ ترکیبی، این امکان فراهم شده برای تولید قطعات با ضخامت متغیر در نقاط مختلف است. همچنین این تکنیک های پیشرفته به تولید کننده اجازه داده که در هر نقطعه که نیاز به استحکام بیشتر است، از ضخامت های بیشتر که نقاطی که نیاز به استحکام بالا نیست، از ضخامت های کمتر استفاده می شود.

تا چه ضخامتی به روش وکیوم فورمینگ تولید می‌شود

نتیجه گیری: با توجه به توضیحات داده شده در این مقاله به این نتیجه رسیدیم که، روش وکیوم فورمینگ یکی از کارآمد ترین ها برای تولید قطعات پلاستیکی با ضخامت های مختلف می باشد. این ضخامت ها با توجه به کاربرد نهایی محصول، نوع مواد استفاده شده، طراحی قطعه و همچنین هزینه های تولید متغیر خواهد بود. ضخامت معمول این محدوده در وکیوم فورمینگ بین 0.1 الی 10 میلی متر خواهد بود.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 4 =